WHEN DREAM BECOMES REALITY

 
 
 
Okej, nu ska jag berätta allt. SÅ var beredda på ett långt inlägg. Som de flesta vet som känner mig så har jag en dröm/mål att jobba med PR ”när jag blir stor”. Jag insåg det för säkert 1,5 år sedan och då kändes det som det mest självklara i världen. Så hade som plan att studera 3 år, sedan söka ett internship på en PR byrå och sedan förhoppningsvis börja jobba.
 
Eftersom jag var så extremt taggad på detta så fick jag idèn om att sända ett mail till en PR byrå strax innan jul. Det var ingen söknad, utan jag skrev om vad mina mål var i livet och att PR är min dröm. Jag hade inga förhoppningar överhuvudtaget utan såg det mer som ”varför inte?”. Mycker riktigt så hörde jag ingenting och glömde i princip bort att jag sänt det där mailet.
 
5 månader senare, alltså i maj detta år. Så hör denna PR byrå av sig till mig och förklarar att dom ska ha ett internship och vill gärna träffa mig. Jag kan ju säga att mitt hjärta slog några extra slag, med tanke på att dom allså sparat mitt mail i 5 månader och sedan kontaktar DOM mig. Jag hade fortfarande här inga förhoppningar då jag vet att internship oftast ges till dom som redan studerat. Jag drog hur eller hur och mötte dom eftersom jag återigen tänkte att jag inte har något att förlora. Intervjun gick både bra och dåligt, men jag kände ändå att mina chanser var små då hon jag mötte förklarar att dom oftast ger internship till studenter/färdiga studenter, precis som jag redan visste. Men att hon hade kallat dit mig för att hon älskade mitt engagemang och att jag hade tagit kontakt även om jag inte har någon erfarenhet överhuvudtaget. Det visar vilja. Efter intervjun förklarar hon att hon kommer plocka ut några som går vidare till en andra intervju.
 
2 veckor senare ber hon mig komma tillbaka. Jag blir överlycklig och otroligt glad jag kommit vidare till en andra intervju. Nu börjar jag känna att jag kanske har en chans och förebereder mig som fan inför detta mötet, för nu fan vill jag ha det. Kommer dit, otroligt taggad och nervös och är beredd på frågor osv osv. Det är då hon förklarar att hon bara tagit dit mig för att säga att JAG HAR FÅTT PLATSEN! Här tror jag att jag dog och återuppstod igen och jag kunde i princip inte prata. ”VA? Är det sant?” är ungefär det som kommer ut.
 
Allt var frid och fröjd, jag var överlycklig. Men sedan dök problemen upp. För er som inte vet vad ett internship är så är det i princip samma sak om en lärling. Lite som när frisörer går som lärling. Man får alltså vara med på allt och lära sig allt om branchen och yrket, som en skola. Det är ungefär det bästa man kan få. Det stora minuset är att det är obetalt, men det är så det fungerar i branschen. Vilket då innebar för mig att jag skulle komma att ha 2 dagar i veckan utan inkomst.
 
Så nu var jag tvungen att komma på en lösning för att få detta att gå runt. JAg tvingades till och med inse att jag kanske måste tacka nej, eftersom jag inte skulle gå runt. Denna period var väldigt stressande och jag hade konstant oro i kroppen. Hur säger man nej till sin dröm?
 
Jag började med att höra med mitt nuvarande jobb om de fanns någon möjlighet att vara kvar där, men bara 3 dagar i veckan, det löste sig efter mycket om och men så då var det klart. Men det fanns inte en chans att jag klarar mig på det, utan måste i tillägg då dra in dom pengarna jag förlorar genom ett extrajobb, kvällar och helger. Så jag sökte i princip alla butiksjobb jag hittade.
 
Så dagens läge är detta, jag tackade ja till PR byrån efter att jag fått bekräftat att jag iaf har jobb 3 dagar i veckan på mitt gamla jobb. Jag har fortfarande inte lyckats fixa ett extrajobb, men på måndag ska jag på intervju för en skobutik och får jag det, så är pengaproblemet löst. Jag vet alltå inte i detta nuläge hur hösten ser ut, då jag egentligen inte vet om jag har ett extrajobb då. Men jag fick helt enkelt välja på att ta en chans eller att tacka nej till något som kanske är början på min dröm. För mig fanns ingen annan väg än att chansa.
 
PR byrån jag fått internship på är Presskontakterna, en mode PR byrå, som finns i både Norge, Sverige och Danmark. Kontoret i stockholm var med i ett av avsnitten i Stylisterna, där ni kanske sett det. Jag kommer först och främst att starta i showroomet för att helt enkelt lära mig om märkena, samt lära känan alla stylister, journalister och annat folk. Jag gläder mig något enormt.
 
Detta kommer ge mig så mycket i framtiden och att få hålla på med det man verkligen vill är väl allas dröm tänker jag. Det kommer bli en hård höst, med enormt mycket jobb och risken finns att jag får leva som en fattig kyrkråtta. Men jag kunde inte bry mig mindre, för mig är det hur värt det som helst. Så från och med augusti så är det där ni hittar mig. Vad som kommer ut av detta och vad som händer i framtiden, har jag ingen aning om. Men jag är bara så jävla redo!
blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>